Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391935


ПАМ'ЯТЬ ПАЛАЮЧИХ РОКІВ

 

Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років” в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня.

Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Друга світова війна – свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму. За важких умов панування тоталітарної системи, ціною незчисленних утрат вони змогли захистити свій дім і свою Батьківщину.

 

 

 

Жива пам’ять про такі події є застереженням для будь-якої країни, наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві. А також – запобіжним фактором від можливості повторення подібного сценарію.

В ці дні травня в наший бібліотеці ми традиційно згадуємо і вшановуємо подвиг Українського народу в Другій світовій війні, його вагомий внесок в перемогу Антигітлерівської коаліції; увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

З 2.05.18 по 10.05.18 в читальному залі діє виставка-вшанування «ПАМ'ЯТЬ ПАЛАЮЧИХ РОКІВ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Давайте разом схилимося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її мирною та квітучою. Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!