Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391871


ЛІТОПИС ЖИТТЯ І ТВОРЧІСТЬ М.КОЦЮБИНСЬКОГО

 

Михайло Коцюбинський - одна з найяскравіших і найсвоєрідніших постатей в українській та світовій літературі кінця ХІХ сторіччя. В своїх творах він показав силу й енергію простих трударів, їх нездоланну стійкість у боротьбі за нове справедливе життя, відобразив соціальні і національні прагнення українського народу, оспівав його високу поетичність.

М.Коцюбинський прожив коротке життя – неповні 49 років. З них на творчу працю припало дуже не багато, оскільки години й роки поглинала робота заради шматка хліба – на заробітках різного роду, на багаторічній канцелярській праці в земстві. Багато художніх задумів залишилися нереалізованими.

 

М.М. Коцюбинський народився 17 вересня 1864р. у Вінниці в сім`ї дрібного урядовця. Навчався в Барській початковій школі та Шаргородському духовному училищі. Наприкінці 80-х років ХІХ ст. молодий М.Коцюбинський написав три оповідання: «Андрій Соловійко, або вченіє світ, а невченіє тьма», «21 грудня, або Введєніе» та «Дядько і тітка», які за життя письменника не друкувалися.

Написані в типовій народницько-оповідній манері з хронологічним викладом подій і щасливим кінцем, позначені дидактичністю, вони вже мали в собі ознаки майбутнього стилю майстра: мальовничість і психологізм.

На книжковій виставці «Літопис життя і творчість М. Коцюбинського», яка діє у відділі абонемент Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представлено дуже багато цікавих матеріалів про М. Коцюбинського: це його біографія, спогади видатних людей, критичні статті, а також фотографії та портрети митця.

А головне, на виставці представлена його творча спадщина – видання творів різних років.

Сподіваємось, виставка зацікавить багатьох читачів. Адже М. Коцюбинський був великим майстром рідного слова.

Виставка буде діяти з 23 квітня до 30 квітня.

Запрошуємо усіх на перегляд.