Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391346


ХІТОВА УКРАЇНСЬКА КУХНЯ

«Знати про їжу людина

повинна не менше,

ніж про математику,

або про свою рідну мову»

Горден Джейн Рамзи

Як би ми добре не ставилися до суші, різото або равіолі, все ж стравам традиційної української кухні ми віддаємо перевагу набагато частіше. А все тому, що наша кухня надзвичайно різноманітна і багата. Хто ж не похвалить ситний, наваристий українській борщ із часниковими пампушками , або відоме на весь світ сало з перцем, чи наші вареники, щедро политі гарячою олією?

 

В обласній бібліотеці для юнацтва у відділі абонемента з 16 по 22 квітня експонується виставка-помічниця «Хітова українська кухня».

Літературні видання, які представлені на виставці, вміщують рецепти найкращих страв української кухні, чимало корисних порад із галузі «смачного мистецтва», безліч рецептів для повсякденного харчування та для святкового столу.

Вам в нагоді будуть книги з рецептами українських народних страв. Адже народна кулінарна мудрість враховує основні вимоги щодо раціонального харчування людини. Складаючи меню й готуючи їжу, господині дбають про те, щоб їжа містила всі необхідні для організму людини поживні речовини – білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні солі, а також потрібні калорії. Для цього вони вміло проводять набір продуктів, а сніданки, обіди й вечері комплектують так, щоб страви в них якомога рідше повторювалися.

Шановні читачі! Запрошуємо Вас відвідати виставку, яка буде діяти з 16 по 22 квітня.