Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391270


ОПАЛЕНІ ДУШІ І СЕРЦЯ

 

 

 

 

 Щорічно, 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Саме в цей день в 1945 році в’язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя.

 Крім Бухенвальда і Дора існували й інші концтабори: Освенцім, Майданек, Маутхаузен, Штутгоф, Заксенхаузен, Треблінка. З 18 млн громадян країн Європи, що пройшли через табори різного призначення, в тому числі і концентраційні , було знищено понад 11 млн чоловік.

 

 Наша країна разом з усім світом віддає данину скорботної пам’яті і жертвам нацизму, які загинули на її теріторії, у концтаборах «Сирецький», «Бабин Яр» і «Дарницький».

  До цієї дати в читальній залі бібліотеки відбулась презентація тематичної полички «ОПАЛЕНІ ДУШІ І СЕРЦЯ». На ній представлено матеріали, які викривають злочини нацизму проти людства, розповідають про тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень.

 Пам'ять про страждання, що випали на їх долю – священна. Її збереження є запорукою того, що подібне не повториться знову.

 Виставка діятиме до 20 квітня.