Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391042


Респект-зустріч з авторитетною людиною «МИТЬ ТРІУМФУ»

 

    Та ким поставлений рекорд,

Кому б не сяяли медалі,

Хто б не стояв на п’єдесталі,

– Перемагаєш ти, о Спорт!

П’єр де Кубертен

 

  Багато хто з нас причетний до спорту. Це і уроки фізкультури, й ранкова зарядка, і захоплення футболом, волейболом, гімнастикою. А тому завжди цікаво докладніше дізнатися про найбільшу спортивну подію в світі – Олімпійські ігри.

 

  Саме тому справжньою подією 11 квітня стала застріч бібліотекарів і студентів Коледжу транспорту та комп'ютерних технологій ЧНТУ з справжнім олімпійським Чемпіоном зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані Рептюхом Ігорем у рамках респект-зустрічі з авторитетною людиною «МИТЬ ТРІУМФУ».

Зимові Паралімпійські ігри 2018 пройшли у Пхьончхані, Південна Корея, з 9 березня по 18 березня. Це дванадцяті Зимові Паралімпійські ігри.

-Украинці приймали участь у змаганнях по лижним гонкам, біатлону та горнолижному спорту (сноуборд). Загалом, 30 спортсменів представляли Україну на XII Паралімпійських зимових іграх у Південній Кореї.

-Україна зайняла шосте місце у загальному заліку. Всього збірна України здобула 22 медалі (золото – 7, срібло – 7, бронза – 8), взявши участь у змаганнях в 3 видах спорту (біатлон, лижні перегони, сноуборд)

Ігор Рептюх-людина ,яка не на словах знає ,що таке МИТЬ ТРІУМФУ, наш земляк, справжній герой , яким пишається вся Україна, і завдяки таким хлопцям Україну знають і поважають в усьому світі. На зимовх Паралімпійських іграх 2018 року Ігор здобув повний комплект нагород, зайнявши перше, друге й третє міісце у різних дисциплінах та став одним з семи українських спортсменів - мультимедалістів на цих змаганнях.

 

 

Паралімпієць поділився враженнями від найпрестижнішого спортивного змагання. Тепер чернігівські паралімпійці можуть насолоджуватися заслуженим відпочинком. Втім, у кожного з них на горизонті нові випробування.

Всі присутні висловили велике спасибі та низький уклін всім параолімпійцям, особливо переможцям і призерам змагань, які прославляють рідну Україну. У кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно докладати зусиль для здійснення своєї мрії. Олімпійський чемпіон побажав кожному із присутніх обов'язково її досягти!

 

 

 

 

Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з книжково- ілюстративною виставкою «О спорт! Ти насолода!», яка експонується у читальній залі. На виставці представлена література по історії спорту, по історії Олімпійських ігор, окремим видам спорту, цікаві видання про здоровий спосіб життя.

 

 

Особливий інтерес у відвідувачів бібліотеки та присутніх на заході викликали книги Сергія Бубки та Марії Булатової «Олімпійське сузір’я України» та Енциклопедія Олімпійського спорту в запитаннях та відповідях.

 

О Спорт — примирення і згода!

Ти — естафета всіх віків,

Безсмертна наша насолода!

                                                                      П’єр де Кубертен