Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391097


Поетичне рандеву "ПОЕЗІЯ - ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ

  

                                 Поезія - це завжди неповторність,

                                 якийсь безсмертний дотик до душі.

                                                             Ліна Костенко

    На дворі ще зимно, але вже перші боязкі кроки робить весна.. І на душі тепло і затишно, бо сьогодні чудовий день - Міжнародний день поезії.

У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня.

 

 

     

 Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. Найдавніші вірші, за твердженням істориків, були написані ще в 23 столітті до нашої ери. Вони були створені принцесою Ен-Хеду-ана (En-hedu-ana) і знахідка підтверджена артефактами.

Поезія… Таке коротке і змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір. День поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані. Наша бібліотека приєдналася до святкування.

Працівники відділу читального залу вирушили на поетичне рандеву «Поезія- це завжди неповторність» до міського Парку культури та відпочинку, де поспілкувались з людьми різного віку про поезію минулого та сучасну.

 

 

 

 

    Під засніжиними деревами парку лунали поетичні рядки класиків української літератури Шевченка, Лесі Українки, Франка, Симоненка, Костенко та згадували чудову лірику Шекспіра та Байрона. Всі бажаючі ближче познайомитись з поезією різних часів та народів були запрошені відвідати бібліотеку для юнацтва та стати нашими постійними читачами та друзями.

 

 

 

 

 

Поезія – це завжди крок вперед

від суєти,  буденної нудоти  

у стан душі, окриленої в лет,

до неба слів, до вільної свободи.

О. Олехо