Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391332


БАРВИСТИЙ СВІТ ШЕВЧЕНКОВОГО СЛОВА

 

 

 

 9 березня українська громада відзначає 204- річницю від дня народження генія, пророка нашої нації Тараса Григоровича Шевченка.

 

Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.   

 

 

«Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира…Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і внаших піснях,у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись» - казав про Тараса  О. Гончар.

 Активно долучаючись до відзначення цієї дати для користувачів відділу читального залу представлена виставка-портрет «Живуть, Тарасе, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово». Література, представлена на ній, допоможе глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова , поглибити знання про його коротку, але в той же час величну долю.

 Заглибитись в духовну спадщину письменника ,відчути його невмирущі слова та актуальність творчості і в наші дні допоможе літературно-поетична година « Барвистий світ Шевченкового слова» , яка відбулась у відділі читального залу бібліотеки. Захід показав, що палкі слова Великого Кобзаря, звучать і сьогодні велично, закликаючи сучасників любити свій край, свою рідну Батьківщину.