Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390871


НЕБЕЗПЕКА, ЯКА МОЖЕ ТОРКНУТИСЯ КОЖНОГО

 

«Зупинимо СНІД – поки він не зупинив нас!»

Девіз борців проти ВІЛ/СНІДу

 

 

СНІД - нове інфекційне захворювання, яке фахівці визнають як першу у відомій історії людства дійсно глобальну епідемію. Ні чума, не чорна віспа, ні холера не є прецедентами, тому що СНІД рішуче не схожий ні на одну із цих і інших відомих хвороб людини. Наприклад, чума забирала десятки тисяч життів у регіонах, де вибухала епідемія, але ніколи не охоплювала всю планету разом.

На жаль, поширення ВІЛ/СНІДу, котре розпочалося в Україні з окремих випадків, перетворилося останніми роками на широкомасштабну епідемію, що охопила різні верстви населення, перш за все, молодого і найбільш активного віку. Тому сучасна молодь повинна мати максимальні знання стосовно ВІЛ/СНІДу.

 

20 грудня працівники обласної бібліотеки для юнацтва відділу абонемента в ліцеї № 16 провели інформаційну хвилинку «Небезпека, яка може торкнутися кожного».

Під час заходу учні дізналися про історію виникнення СНІДу, з’ясували як розповсюджується ця хвороба та познайомилися з простими правилами безпеки.

Наприкінці заходу школярам запропонували переглянути відеоролик, який змусив учнів замислитись над сенсом життя та збереженням свого здоров’я.