Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392115


ГОДИНА ВВІЧЛИВОСТІ:"МИСТЕЦТВО БУТИ ЛЮДИНОЮ"

Необхідність спілкування людей на основі визначених, а головне — всім добре відомих правил стає все більш оче¬видною. Ці правила треба знати всім і не слід нехтувати ними.

«Правил поведінки дуже багато — спробуй їх всі запа¬м'ятати!» — скажуть деякі. Насправді є одне просте пра¬вило: людина своєю поведінкою і зовнішнім виглядом не повинна спричиняти незручності тим, хто поряд. І тоді її вважатимуть інтелігентною людиною.

Знання правил доброї поведінки, уміння спілкуватися з людьми, визначати характер незнайомого співбесідника або внутрішні емоції своїх друзів треба вчитися з дитин¬ства. Володіючи такими знаннями, вам легше буде добитися успіхів на складному і цікавому шляху, який називається життям.

Філософ Емерсон сказав: «Ввічливість — це сума малень¬ких жертв, які ми приносимо оточуючим нас людям». А іс¬панський письменник М. Сервантес наголошував: «Ніщо не коштує так дешево і не ціниться так дорого, як ввічливість». Пра¬вильність цих висловів безсумнівна, і протягом усього жит¬тя ви будете кожний раз переконуватись у цьому.

Ввічливість є одним із проявів доброзичливого став¬лення до людей, з якими ми щоденно спілкуємося вдома, у школі, театрі, магазині чи транспорті. Ввічлива, тактов¬на, скромна і доброзичлива людина достойно вийде з любої життєвої ситуації, залишивши в оточуючих приємну дум¬ку про себе.

 

З метою поглибити й поширити поняття учнів про ввічливість; показати необхідність виконання правил культурної поведінки й спілкування бібліотекар відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва провели у 6-В класі зош №28 годину ввічливості: «Мистецтво бути людиною». Діти дізналися у яких учинках проявляється вихованість людини та прийняли участь у турнірі ввічливості. Разом розглядали різні ситуації у спілкуванні та правила доброї поведінки.

Важливим показником ввічливості людини є її вміння вітатися. Учні дізналися про багато форм різних привітань, що існують у світі.

Завершили спілкування грою «Вчимося ввічливості». Бібліотекар запропонувала учасникам протягом дня порахувати скільки ввічливих слів їм сказали люди і скільки ввічливих слів вони сказали людям. Попросила їх протягом тижня говорити всім якомога більше «ввічливих» слів.