Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391274


МИ СИНИ СВОГО НАРОДУ

Напередодні Дня захисника України бібліотека для юнацтва зустрічала студентів коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

Бібліотекарі познайомили молодь з новими послугами бібліотеки, з книжковим фондом , який вміщує всі знання людства від вчень Аристотеля до креативних ідей Стіва Джобса. Згадали класика української літератури Тараса Шевченка та познайомилися з творчістю сучасного українського поета, прозаїка Сергія Жадана.

 Бібліотека для юнацтва – це не лише книгозбірня, це місце зустрічей з цікавими людьми. Цього разу студенти мали можливість познайомитись та поспілкуватися з громадськими активістами, волонтерами та непересічними особистостями Павлом Юцевичем та отцем Євгеном Ордою.

 

 

 

«Одного разу прокинувшись. Ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться тобі»

Сергій Жадан

Павло Юцевич поділився спогадами про сумнозвісні події на Майдані, про їх вплив на людей. Про те, як почувається молодь в оновлених реаліях. Виявляється, події Майдану змінили не лиже життя, а й уявлення про нього. Багато хто усвідомив, що є країна, є незалежність, що він українець. Відчули бажання захищати рідну землю та допомагати людям.

Говорили й про війну та ставлення до неї. Про знецінення людського життя.

«Ця війна взагалі якась дивна. Багато хто її не помічає. Багато хто сприймає крізь призму наших змін; вони дивляться по телевізору, що ніби є війна кіборгів проти орків. Така собі комп’терна гра, де з одного боку – наші. З іншого – сили зла. Ти забуваєш про те, що наші постійно перебувають в зоні ризику. Хтось постійно гине. Насправді війна забирає не якихось кіборгів, вона забирає реальних людей»

Сергій Жадан

Отець Євген порадив юнакам вивчати історію та багато читати, щоб краще розібратися в подіях які відбуваються та усвідомити хто вони є.

СЛАВА УКРАЇНІ!