Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390836


ПАТРІОТИЧНА ВИСТАВКА "ЖИВЕ СЛАВА КОЗАЦЬКА"

В історичному минулому українського народу було таке неповторне і героїчне явище, як козацтво.

Козацтво України – одна з легендарних сторінок літопису боротьби українського народу за політичну незалежність, національну самобутність. Козаччина настільки тісно пов’язувалась з Україною, що довгі часи весь український народ звали «Козацькою нацією».

Український козак і воїн, запорозький козак і лицар нероздільні поняття, і коли говорили про козака, то розуміли, що він – неодмінно воїн; коли говорили про запорожця, то обов’язково бачили в ньому лицаря. Усе життя українських козаків полягало у боротьбі з поляками, турками, татарами та москалями. Таке оточення робило козаків вельми досвідченими у військовій справі і поширило про них славу навіть між володарями держав Західної Європи.

 

Козацтво, явище унікальне за своєю суттю, багато в чому визначає національну історію вже майже п'ять століть. Як результат - воно викликало значний масив друкованої продукції наукового, науково-популярного характеру, присвячену різним аспектам козацької минувшини, її дійовим постатям.

До Дня українського козацтва відділ абонементу представив патріотичну виставку «Живе слава козацька» де пропонує користувачам познайомитись з літературою документального та художнього змісту.