Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391529


ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА ПОДОРОЖ "ЧЕРНІГІВ ВІД СИВОЇ ДАВНИНИ ДО СЬОГОДЕННЯ"

«Чернігів древній став понад Десною,

собор між зелені, як диво, вирина.

Над вічною і світлою рікою

Не змовкла ще історії струна...»

21 вересня – День міста Чернігова.

Варто відзначити, що 21 вересня – це дата визволення Чернігова від німецьких окупантів, саме тому День народження міста прийнято святкувати саме в цей день.

Чернігів – одне з найстародавніших міст, він вже переступив своє 1300- річчя. Це місто-музей, місто-пам’ятка. Тут все овіяно легендами, а саме місто дихає історією.

 

20 вересня бібліотекарі відділу абонемента запросили учнів 10 класу ЗОШ № 7 взяти участь в історико-краєзнавчій подорожі «Чернігів від сивої давнини до сьогодення». Під час заходу школярі поглибили знання з історії рідного міста та познайомилися з його історико-культурною спадщиною.

Велика увага надавалася святиням Чернігова: храмам та церквам. Особливо зацікавила учнів інформація про Спаський собор. Закладено його було першим чернігівським князем Мстиславом Володимировичем. В ньому було влаштовано усипальницю князів, починаючи з самого Мстислава. Саму усипальницю знайшли випадково, коли під час реконструкції у XVIII ст. впала балка і пробила підлогу храма. Наприкінці заходу учні здійснили фотопрогулянку рідним містом , під час якої побачили, як виглядав Чернігів 100 років тому.