Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391020


7 ПОРЦІЙ ПОЗИТИВУ!

 7 - одне з чисел, яке найбільш часто зустрічається в слов'янській культурі та традиції, символ удачі. Міфологія розповідає нам про Сім Богів дв.руського пантеону, про Сімнебес, про Бога Симаргла (Сима, Семиярила). Отже, Сім - поняття досконалості.

До вашої уваги Сім досконалих книжок, які вартують того, аби бути прочитаними.

 Сім диво-книг можна знайти в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва (Шевченка-63).

 

 

 

 

 

 

 

Крауч Б. Сосни

Рекомендую прочитати любителям серіалу Твін Пікс. Автор відтворив схожу атмосферу. У 2015-му році на телеекрани вийшов серіал «Вейнворд Пайнс» ( «Сосни»), названий так на честь невеличкого американського містечка в штаті Айдахо, оточеного з усіх боків високими горами. В основу серіалу лягла історія, придумана письменником Блейком Краучем і розроблялася їм протягом трьох книг. Саме там на березі річки після нещасного випадку приходить до тями агент секретної служби Ітан Берк .. Але як тільки Ітан потрапляє в місто, він починає розуміти, що і з самим містом, і з його жителями коїться щось недобре: всі брешуть, явно щось приховують, зв'язку із зовнішнім світом немає (точніше, всі жителі чомусь вдають, що вона є) і, що найжахливіше, вибратися за межі заплутаних сосен неможливо! З одного боку Ітану страшенно хочеться зрозуміти, що ж не так з цим проклятим містом, з іншого - йому якомога швидше хочеться забратися подалі з цього богом проклятого місця. Але дуже скоро спеціальний агент розуміє, що місто ні за що не випустить його зі своїх чіпких лап живим. І тоді залишається тільки останнє запитання: змиритися і жити або поборотися і загинути?

 

Гриллс Б. Над пылающей бездной

Просто тому, що: це ж Беар Гріллс! З таким чоловіком не страшно ні у вогонь, ні в воду, ні в джунглі, ні в пустелю. Спеціаліст з виживання, мандрівник і колишній військовий, він по праву може вважатися одним з кращих в своїй області. І всі свої знання він представляє в своїх книгах - не тільки нон-фікшен про те, як вижити вдалині від цивілізації, а й художню літературу. Книги «Привиди втраченого рейсу» і «Над палаючої безоднею» оповідають нам про талановитого військовому Вільяма Джегери, що прозвав мисливцем (Джегер, до слова, і означає «мисливець»), який будь-що-будь намагається врятувати свою сім'ю, а так само і весь світ від навислої над ним загрози тотального знищення.

 

 

Делински Б. Миражи

Дівчина давно мріяла про цікаву і престижну роботу, але не такою ціною! Що ж робити? Адже вона може втратити найдорожчу людину ... Телешоу «Міняємо все!» Було для Керолайн Макафі справою життя. Вона не уявляла, як зможе жити без цієї роботи. Її дочка Джеймі - архітектор і дизайнер - завжди була найкращим другом і помічницею, вони розуміли один одного з півслова, але ... Господарі шоу вирішили, що місце Керолайн повинна зайняти ... Джеймі. Життя дівчини робить крутий поворот. Звичний затишний світ валиться. Підтримка матері потрібна їй, як ніколи. Але чи захоче Керолайн допомогти дочці, яка раптом стала суперницею? Зворушлива історія, де є любов, втрата, зрада і пристрасть. Читачі розділять злети і падіння, з якими зіткнулися герої. Ця історія для матерів і дочок у всьому світі.

 

Гедеонов А. Случайному гостю

Дія відбувається у Львові в 1984 році: хлопчик Лесик приїжджає до своєї бабусі Гелені справляти Різдво. Через докладного опису готування різдвяних страв і навіть наявності декількох рецептів, запахи на кухні по вул. Коперника відчуваєш виразно. Зав'язка казки - Лесик випадково випиває відвар, що активізує його Дар. Звідси-то й починаються проблеми хлопчика з потойбічними світом. Як і зазначено в анотації до казки, в Святвечір на стіл ставлять зайвий прилад - Випадковій гостю. Ким виявляється цей випадковий подорожній, і належить дізнатися хлопчикові і читачам. Більшу частину книги займають діалоги Лесика і бабусі, сдоблені суржиком і гумором. Можна навіть сказати, що герої змагаються в дотепності. В цілому, книга за настроєм і магії здалася схожою на "Майстра і Маргариту" Булгакова. Схожа побутова магія і чарівництво. Казка надзвичайно затишна і тепла.

 

 

Кідрук М. Любов і піраньї

Бразилія - це не тільки Ріо і Копакабана. Це дика природа, де, виявляється, можна співіснувати разом з кайманами, піраньями, ягуарами... Це місце, відмовитись від якого неможливо навіть заради коханої дівчини... Звичайно, з книги ми дізнаємося багато чого цікавого про Бразилію, найбільше — про її флору і фауну. Все починається, як завжди, з несподіваної ідеї, яка переростає в справжню авантюру. Звичайно, з книги ми дізнаємося багато чого цікавого про Бразилію, найбільше — про її флору і фауну. Книга читається дуже легко, розважає і разом з тим змушує замислитися про своє життя, про його "застоянність" і спонтанність. Цікаві роздуми про це таки життя в суспільстві та про роль подорожей у людському існуванні.

 

 

 

 

Гук Н. Книга історій та рецептів смачного настрою

Ще одна книга, що піднімає настрій, ще одна з «теплих історій».. Добра традиція поєднувати приємне з корисним, кулінарію і літературу. Авторка – чарівна Наталя Гук – щиро вірить у дива, тож обіцяє читачам книжкове свято сюрпризів, а ще планує поділитися секретом гарного родинного настрою, а також рецептами смачнючих фірмових авторських страв, що доповнюють душевні історії.

 

 

 

 

 

 

Мойес Д. Останній лист від твого коханого

По закону Д.Д.Мойес, в романі несподівано переплітаються дві історії: одна відбувалася в 60 роках, друга в двохтисячних. Еллі - 32-річна дівчина з невпорядкованим особистим життям, редактор популярної лондонської газети випадково знаходить в архіві любовний лист, який чинить на неї незабутнє враження, і вона починає розслідувати цю тему, намагаючись знайти героїв листа. У другій частині ми занурюємося в богемне життя Рів'єри 60-х років, знайомимося з впливовими і заможними подружніми парами, їх принципами, турботами... і з нашими основними героями: Дженіфер і Ентоні. Вони - люди з різних верств суспільства, при першій зустрічі зовсім не сподобалися один одному і у кожного за плечима своя історія. І ось одного разу, Дженіфер прокидається в лікарняній палаті, зі страшними шрамами на руці, і повною відсутністю пам'яті ..