Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391185


ЗНАЙОМИМОСЯ З НОВИНКАМИ!

Гальфар Кристоф. Всесвіт на долоні.

Подорож крізь простір, час та за їхні межі Це науково-популярне видання називають ще "путівником по Галактиці для космотуристів". В книзі в доступній і дотепній манері пояснюється теорія квантового поля, що таке безкінечність і Великий вибух - складні ідеї, пов'язані з часом і простором. При цьому Гальфар нічого не спрощує, але робить складні речі простими і зрозумілими, не заглиблюється у величезні числах і не застосовує без необхідності складні слова ,як це трапляється у багатьох інших популярних книгах з фізики.  Книжка захоплює читача і проносить всіма куточками Всесвіту, аж до найпотаємніших і навіть гіпотетичних!

Вона допоможе здійснити уявну подорож як в майбутнє, так і в минуле (до самісінького моменту Великого вибуху), як до надвеликого, так і до надмалого.Раз за разом ваша уява буде візуалізовувати сцени, які описані в тексті.І у кожного читача вони будуть зі своїми особливостями. Ніщо не заважатиме. Тільки закони фізики, що їх описує автор, будуть скеровувати вашу уяву в правильному напрямку.

 

 

Пономаренко С. Формула безсмертия.

Кожен його роман - чергове захоплююча подорож у світ таємниць, містики, історії і детектива. У місті безслідно зникають молоді актриси, які зіграли ролі жертв в новому фільмі жахів. Приватний детектив Оксана Козлова починає власне розслідування, щоб допомогти дівчині-студентці розшукати зниклу подругу. Хитрий злочинець не залишає слідів, і здається, що знайти його неможливо. Оксана, завдяки наполегливості і неординарному мисленню, виходить на слід вбивці. Під час розслідування дівчина не раз опиняється у смертельній небезпеці, але поки не розуміє, що тепер злочинець полює за нею ...

 

 

 

 

Гейм Ф. Сестри-вампірки. Терміново потрібен друг! Кн. 1.

  Як добре жилося в рідній Трансильванії! Але все змінюється, і сестрам-вампіркам довелося переїхати до Німеччини. Дуже складно звикнути до життя серед звичайних людей, а ще важче подружитися з ними. Але як жити без друзів? Із книг цієї серії читач довідається про дивні пригоди сестер-близнючок, що народилися в сім'ї звичайної жінки та справжнього вампіра! З якими труднощами зіткнулися напівкровки серед людей, як їм вдалося знайти друзів, та багато про що інше (веселе і страшне) з гумором та іронією розповідає автор цих незвичайних історій.

 

 

 

Пагутяк Г. Королівство :Кн.1.

Сюжет книги динамічний і справді захоплює. Ненав'язлива, проста мова, харизматичні герої – все це створює атмосферу справжньої казки. Письменниця передала атмосферу Львова настільки яскраво, що здається, одразу можна буде впізнати місця, описані нею в книзі. Характери персонажів, їхні побут, життя – і тут так чи інакше непомітно вплітається древнє місто. Книга дуже реалістична. Головні герої стикаються з необхідністю боротися за своє існування. Це стосується як головної героїні, мама якої працює у дитячому видавництві, так і сантехніка Мортіуса, який підробляє журналістом. Наша реальність, інколи жорстока та рутинна, у книжці прикрашається тиграми на балконі, вампірами-філософами, довгомудиками, з'їдликами, балакучими котами. Не обійшлося і без відьом. Хоча особливістю твору можна назвати те, що тут немає абсолютно поганих чи хороших персонажів.

 

 

 

Акерман Е. Зелені проти синіх.

Жовтий, зелений, синій, червоний — такими кольорами американські військові позначали союзників і ворогів на картах під час кампанії в Афганістані (2001 — 2014). Жовтий — це нейтральні сили. Зелений — союзники, зокрема афганські спецпідрозділи для протидії талібам, які формували та тренували американці. Синій — збройні сили США. Червоний — це вороги. Власне, цей твір примушує замислитися над тим, де є насправді та межа, коли закінчуються військові хитрощі й починаються зрада i віроломство, де закінчується боротьба за власну територію та свої права й починається бізнес? Головний герой роману побував упродовж однієї війни і з-поміж «жовтих», і з-поміж «зелених» - і, зрештою, опинився в підрозділі «червоних». Це молодий афганець Азіз Іктбаль, який має вчинити акт справедливої помсти талібам за те, що його брат був скалічений під час влаштованого ними теракту. Про війну в Афганістані автор розповідає від імені Азіза й дивиться на неї його очима.

 

 

Делані Д. П. Та,що була раніше.

Про що цей захоплюючий психологічний трилер? Про життя у різних його виявах, а саме про кохання, пристрасть, "ідеальні" стосунки, а також про те, що рано чи пізно кожна людина має визначитися з власними пріоритетами.Джейн оселяється в будинку, що вражає екстравагантним дизайном, мінімалістичним інтер’єром і… дивними правилами проживання. Незабаром вона дізнається про загадкову смерть попередньої мешканки – молодої жінки, схожої на неї саму як за віком, так і за зовнішністю. Намагаючись з’ясувати, що стало причиною загибелі бідолашної, Джейн раптом усвідомлює, що певною мірою повторює її життя.

 

 

 

 

 

Н. Гурницька. Мелодія кави у тональності кардамону. Кн. 1.

«Цей роман торкнеться вашого серця ніжними, мудрими словами, лагідним теплом кохання. Заваріть собі кави, охопіть філіжанку долонями, щоб зігріти їх і своє серце передчуттям дива, а потім сядьте в улюблене крісло і розгорніть цю книгу...» Наталка Шевченко, письменниця А для того, аби написати цей роман авторка роками збирала історичні дані, відвідувала архіви, вивчала історію рідного міста – і це дуже помітно, текст дає ефект повного занурення в ХІХ сторіччя. Чудова і ніжна історія справжнього кохання, вічного кохання, життя, як воно є, в усій його трагічній красі, і дія, що відбувається у старовинному місті Лева Якщо ви любите любовно-історичні романи, цінуєте красу рідного слова і людських почуттів – ця книга –для вас!