Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391440


УВАГА! НОВІ НАДХОДЖЕННЯ!

 

Увага! Для вас шановні користувачі бібліотеки для юнацтва маємо гарну новину. У бібліотеку надійшла нова література. Це яскраві, неймовірно цікаві книги українських та зарубіжних авторів. Приходьте, не пошкодуєте! Протягом тижня ви зможете знайомитися з новинками на нашому сайті та на сторінці в Фейбуці.

Кажуть,що гарну книгу не читають, її смакують. То тримайте першу порцію смаколиків.

 

 

 

 

 

  Кові, Ш. Сім звичок високо-ефективних підлітків:путівник підлітка до успіху Для підлітків життя – не дитячий майданчик, життя – це   джунглі. І бути батьком підлітка – це теж не прогулянка в парку. Шон Кові у своїй книзі «Сім навичок високоефективних підлітків»    постарався надати «компас, який допоміг би підліткам та їх батькам зорієнтуватися в щоденних проблемах, з якими вони    стикаються». Як вони будуть справлятися з тиском однолітків? Яка мотивація? Успіх чи неуспіх? Життя підлітка повне складних  проблем і доленосних рішень. Як батьки ви несете відповідальність за допомогу в освоєнні їм етики й базових життєвих принципів,  які допоможуть підлітку досягти бажаних цілей і жити успішним життям. Хоч це, звичайно, і добре – розповідати дітям, як їм  правильно прожити своє життя, але «підлітки більше спостерігають за тим, що ви робите, ніж прислухаються до того, що ви  говорите», – каже Кові. Тому практикуйте те, що ви проповідуєте. Ваш приклад може сильно вплинути. Сам Кові теж досяг успіху,  слідуючи батьківському прикладу. Його батько, Стівен Кові, написав книгу «Сім навичок високоефективних людей», що була  продана в кількості більше 15 мільйонів екземплярів. Шон пішов у батька й ніколи не лінувався. Його власна книга також стала  затребувана і розійшлася тиражем понад 2 млн примірників. Ось ті сім навичок і кілька порад, описаних у книзі, які допоможуть  вашій дитині:бути превентивним. починати з кінця. відбирати найважливіше. думати взаємовигідно, прагнути спочатку зрозуміти, а  потім бути зрозумілим. синергія. гострота світосприйняття.

 

Кусумано М.,Йоффи Д. Стратегії геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, Енді Ґроува та Стіва Джобса Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.

 

 

 

Генсон, Д. Шпигунськи таємниці:Як захистити своє життя Ця книга – це Ваш рятівник у надзвичайних ситуаціях! Автор книги є особистістю цікавою та неординарною. Адже Джейсон Генсон – колишній працівник ЦРУ, фахівець із безпеки, власник детективного агентства, переможець хітового реаліті-шоу «Басейн із акулами» на каналі ABC і частий гість на телебаченні. Передусім книга навчить Вас розпізнавати потенційних злочинців, безпечно користуватися громадським транспортом, виявляти нещирість співрозмовника. Крім того, Ви дізнаєтеся, що робити якщо за Вами стежать. ... На прикладі історій (кумедних та трагічних), автор розповість про широке застосування навичок, які ви опануєте, прочитавши цю книгу. Кожен його роман - чергове захоплююча подорож у світ таємниць, містики, історії і детектива. У місті безслідно зникають молоді актриси, які зіграли ролі жертв в новому фільмі жахів. Приватний детектив Оксана Козлова починає власне розслідування, щоб допомогти дівчині-студентці розшукати зниклу подругу. Хитрий злочинець не залишає слідів, і здається, що знайти його неможливо. Оксана, завдяки наполегливості і неординарному мисленню, виходить на слід вбивці. Під час розслідування дівчина не раз опиняється у смертельній небезпеці, але поки не розуміє, що тепер злочинець полює за нею ...

 

Пономаренко, С. А. Седьмая свеча Чи вірите ви в чорну магію? Молодий київський психолог Гліб Костюк, головний герой роману Сергія Пономаренка, не вірив: до певного моменту. Вся інтрига - навколо похорону чаклунки, яка є матір'ю однієї з героїнь. Похорон в селі відрізняються від міських тим, що повинні бути дотримані всі необхідні правила, ритуали поховання. Але ж це похорон чаклунки! Тому все йде шкереберть, починають відбуватися незрозумілі, моторошні речі... Але тут вже справа не в чаклунстві. У божевільний вир нещасть залучаються все нові і нові дійові особи. Але не чорна магія грає їхніми долями. З'їдаються заздрістю, страхом, жадібністювони самі відчувають долю. І кожен розплачується за це сповна.

 

 

 

 

 

Кокотюха, А. Пророчество: роман Роман "Пропочиця"-тут є все - вміло закручена інтрига, логіка і послідовність пригод, ексцентричні й інертні персонажі, дрібка іронії, гарні діалоги. Ціную роботи письменника й за чудово, на мій погляд, прописані образи героїв - живі люди, реальні люди, яких можна легко зустріти в повсякденному житті, від чого віриш у правдоподібність подій. Колишній працівник карного розшуку Сергій Горілий, відсидівши термін у колонії за себе і не тільки, вже за кілька тижнів на свободі вляпується в ситуацію, що загрожує його життю. А в ситуації задіяні злодії в законі, давні і теперішні колеги, коханці й коханки, відьми-пророчиці, дрібні лиходії, відставні співробітники, депутати, бакніри, бандити...

 

 

 

 

 

Мацко, І. Перехідний вік моєї мами «Перехідний вік… моєї мами» — твір для підлітків, і про підлітків, а проте він буде цікавий не лише їм, а й їхнім батькам – бо, як пояснила на зустрічі авторка, – це книжка про стосунки мами та доньки. Проблема піднімається підліткової кризи, коли дитина вже підросла і вважає себе дорослою, а батьки ще не готові це сприйняти і надавати їй більше самостійності. І в цій книжці так природньо показано з точки зору тої дитини, як вона себе почуває, як вона реагує на слова мами, на ту її турботу, яку вона вже вважає гіперопікою, на всі переживання. І, фактично, дитина прагне близькості, прагне любові і стосунків теплих з мамою, але в той же час прагне і незалежності, самостійності, дорослості.