Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391898


ДЗВІН ПАМ'ЯТІ

 

72 роки минуло з часу проголошення перемоги нашого народу над фашистськими окупантами у Другій світовій війні. Проте досі з болем у серці ми пам’ятаємо ті страшні й важкі випробування які перенесли під час війни наші батьки й діди. Вже виросли нові покоління, які цього не пам’ятають, але які знають правду і вміють ушановувати подвиг полеглих. Бо ті полеглі – з їхніх родоводів, із тієї історії, яку вже записано не в душах, а в генах

 

Вшановуючи пам’ять тих, хто надзвичайно важкою ціною заплатив за Перемогу, тих, хто здобув її для прийдешніх поколінь у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відкрилася виставка -реквієм: «Дзвін пам’яті» , із матеріалів якої ми бачимо долі людей, які не шкодуючи свого життя йшли в бій боронити рідну землю. В наші дні саме внуки й правнуки звитяжців повторюють одностайно: низький уклін усім захисникам України в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

Література, представлена на виставці, розкриває сторінки найстрашнішої в історії людства війни, що забрала життя мільйонів людей та розповідає про великий вклад українського народу у перемогу у Другій Світовій війні. А документальні свідчення учасників тих подій, воєнні фото, надруковані листи-трикутники, які збереглися в сімейних архівах змушують низько схилити голови перед тими, хто величезною ціною здобув перемогу заради мирного майбутнього наступних поколінь.

Також на виставці представлені документи та матеріали, які висвітлюють героїчні події на Чернігівщині під час окупації та нариси про чернігівців – учасників Параду Перемоги, які брали активну участь у звільненні Європи.

Пропонуємо прочитати:

Загребельний П.А. Дума про невмирущого: Повісті\ Ілюстр. Є.В.Вдовиченка.- Харків: Фоліо, 2003.- 398 с.- ( Література).

Левітас Ф.Л. Друга світова війна: український вимір\ Ф.Л,Левітас.- Наш час, 2012.- 272 с.

Спогади-заповіти ветеранів/ Упоряд. В.Ф.Шелест та інші.- К.: Україна, 2000.- 440 с.