Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392052


КНИГО-МАНДРИ. УКРАЇНСЬКІ КНИЖКИ ПРО РІЗНІ КУТОЧКИ СВІТУ

 

Старовинне китайське прислів’я каже, що шлях у тисячу лі починається з одного кроку. Дійсно, кожна велика мандрівка бере початок з маленького зрушення, з мрії, задуму, крихітної відмітки на мапі. Багатьом з нас кортить побачити світ, познайомитися з іншими культурами, екзотичними традиціями, мешканцями далеких країн, міст, селищ, островів. Почати таке знайомство можна з туристичних буклетів та інтернет-серфінґу, а можна і з книжок українських авторів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Логвиненко, Б. Перехожі.Південно-Східна Азія / Б.Логвиненко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 224с. – 132,00.

У «Видавництві Старого Лева» світ побачила книга неймовірних історій про подорожі екзотичними країнами. Їі герої такі ж як і ми з вами, а, може, й ми самі — звичайні перехожі з незвичайними пригодами. «Це уривки із життя різних людей, фрагменти наших раптових зустрічей, а часом — підглядання у шпарину. Перехожі» — це 2,5 років подорожей автора Південно-Східною Азією. Це шматочки Таїланду, Лаосу, В'єтнаму, Малайзії, Сінгапуру, вміщені на 220 сторінках книги. Це портрети корінних мешканців і туристів, індійських студентів і в'єтнамських мільйонерів, типових таксистів і нетипових власників кафе. «Історії «Перехожих» майже не пов'язані одна з одною, тож їх можна читати як завгодно: з початку, середини чи кінця, - додає автор. - Це те, що вдалося записати під час подорожей — на вісімдесятому поверсі хмарочоса, під пальмовим листком, яким я закривався від дощу, на мішках з бананами... У потягах, автобусах, на літаках, човнах — і навіть на мопеді».

 

Смаль, Ю. Китайський щоденник української мами: збірка оповідань / Ю.Смаль. – К : Вид.група КМ-БУКС, 2016. – 223с. – 72,00.

«Китайський щоденник української мами» – друга книга нової серії «Відкрий світ». Кожна збірка серії — ніби подорож із доброзичливим провідником-українцем, який веде читача за руку у відкритий ним самим світ і щедро ділиться власними враженнями. Роздуми українки про спільне і відмінне, смішне і сумне, кумедне і філософське. Це дійсно щоденникові записи, короткі есеї, роздуми, спостереження авторки, що ілюструють адаптацію української родини в умовах маленького (за китайськими мірками — півмільйона мешканців така дрібничка) містечка Піньху, а також їхні невеличкі мандрівки Серединною державою. Азія раптом стає досить зрозумілою і навіть близькою, а китайці, хоча й дивують своїми звичаями і безпосередністю, вже не здаються інопланетянами. Пильний читач зробить для себе корисні висновки про китайський побут, звички, свята і забобони, дізнається про особливості кухні східного узбережжя Китаю, про принади Шанхаю і менш знаних місцинок (на кшталт, Ханьчжоу, Ву, Дзяшінь, Жапу, Ніньбо, Шітанг, Чюджоу тощо), а також виявить, що білих іноземців китайці кличуть “лаоваями”, а Україну, по-своєму мелодійно, називають “Вукелан”.

 

Ів, Г. Японські історії: збірка оповідань / Г.Ів. – К : Вид. група КМ-БУКС, 2016. – 188с. – 70,00.

Японський цикл історій з серії КМ Books “Відкрий світ” — незвичайне поєднання досвіду і творчої фантазії авторки Галини Ів. Кожна історія збірки являє собою повноцінний, вигадливий, часом, фантастичний або, навпаки, заснований на реальних історичних фактах, художній твір, втім напрочуд цікаво і докладно знайомить читача з принадами, визначними місцями, традиціями, легендами та історією Японії. Серед персонажів і добре впізнавані наші співвітчизники на теренах екзотичного острову, і переконливі японці, що із загадкових азіатів перетворюються на цілком живих і близьких нам за духом людей (хіба, що менш емоційних і не особливих шанувальників “обіймашок”). Події оповідань занурюють читача в атмосферу Кіото, Осаки, Нари (острів Хонсю), Хіросіми, Токіо, і навіть маленького селища на острові Хокайдо, куди не ходять потяги.

 

Шмідт, Е. Як працює Google / Е.Шмідт, Р.Дж ; ,пер.з англ.Ю.Гордієнка. – К : Країна мрій, 2016. – 304с. – 180,00.

Про основні принципи корпоративної культури та етики знаменитої компанії, головою ради директорів якої є один з авторів Ерік Шмідт. На власних прикладах Алан Ігл в співавторстві з двома своїми колегами, ділиться ідеями правильного ведення справ. Головним принципом ідеології Google є свобода фантазії і дотримання самим фантастичним ідеям. Джонатан Розенберг, Ерік Шмідт вважають, що на роботу в компанію скоріше варто брати фантазерів - людей, які мріють полетіти на Місяць, ніж приземлених прагматиків. Завдяки команді мрійників Google змогла здійснити безліч проектів, які вважалися неможливими.

Наприклад, один з таких проектів компанії - GoogleMaps - припускав створення фотографій вулиць будь-яких населених пунктів земної кулі і здавався абсолютно неможливим. Проте, мільйони людей сьогодні успішно користуються картографічними сервісами Google.Найчастіше дивитися в небо, а не під ноги - головна думка публіцистичного праці трійці авторів.

 

Цаплієнко, А. Ю. Книга змін / А.Ю.Цаплієнко. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2016. – 256с. – 72,00.

Кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко, відомий своїми репортажами з "гарячих" точок, в тому числі із зони проведення АТО, представляє книгу оповідань, які несуть гірку, але водночас й оптимістичну правду про російсько-українську війну на Донбасі. Це високохудожній твір, написаний не в київських кабінетах, а на передовій, де Цаплієнко перебуває від самого початку війни: неповторні деталі армійського побуту, соковиті характери героїв та унікальні ситуації, в які вони потрапляють. Герої «Книги змін» гинуть у боях з окупантами без зайвих високих слів – і ми віримо письменнику, в його «окопну» правду тої війни, яка змінила історію України.

 

 

Сан-Марино, Р. Пробуждение: о Революции из первых уст / Р.Сан-Марино. – К : Издательская группа КМ-Букс, 2016. – 206с. – 100,00.

Автор сам був безпосереднім учасником тих подій, котрий, як і більшість чесних та вільних духом українців, не зміг стояти осторонь того, що відбувалося. Він не просто не залишився осторонь подій, він пішов у саму їх гущу. Автор розповідає про участь і роль в Революції як окремих її лідерів, так і простих людей - друзів і випадкових знайомих по спільній справі. Описуючи свою участь в акціях Автомайдану, в ході протистояння на Грушевського та Інститутській, блокуванні силовиків на території Академії МВС, автор розповідає і про те, що передувало виникненню в країні загального невдоволення, про ставлення до всього рядових людей.

 

 

Федоренко, В. Л. Конституційне право України: підручник / В.Л.Федоренко. – К : Видавництво Ліра-К, 2016. – 614с.

У підручнику висвітлено основні положення навчальної дисципліни «Конституційне право України», а саме питання теоріїконституціоналізму та конституційного права, основ конституційноголаду, конституційно-правового статусу людини, форм безпосереднього народовладдя, онституційних основ організації і здійснення державноївлади та місцевого самоврядування, адміністративно-територіальногоустрою України і правової охорони Основного Закону.Ураховано новели конституційного законодавства, пов’язані із внесенням змін до Конституції України у 2014 і 2016 рр., а такожосновні напрями конституційної реформи, започаткованої в 2015 р.,зокрема концептуальні положення реформи місцевого самоврядуванняі територіальної організації публічної влади на засадах децентралізації. Проаналізовано вибори народних депутатів України і Президента України 2014 р. та місцеві вибори 2015 р.

 

 

Прихильникам творчості славнозвісного американця зі штату Мейн. Мова тут, звісно, про майстра трилерів і психології Стівена Кінга.

Кінг, С. Що впало ,то пропало / С.Кінг. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2015. – 448с. – 108,00.

Чудове продовження "Містера Мерседеса", на перший погляд мало чим пов'язане з першим томом. Однак ж насправді зв'язків не так мало - є сам Містер Мерседес, є відгомін того, що він колись зробив, є Ходжес з усіма друзями. Але історія інша. Історія про генія письменства і читацької одержимості, коли реальне від вигаданого вже нічим не відрізняється, вірніше міняється місцями, і читач, і письменник стають заручниками твори. Таємнича рукопис! Ніде не опубліковане продовження роману зберігається у письменника в купі записників будинку в сейфі. І не збирається він це публікувати, а ось так ... А ось так, пише собі і пише, і що ж буде робити абсолютно чумний читач, вкрай схильний до злочинів?

 

 

Кінг С. Кінець зміни: роман / С.Кінг. – Х : Клуб сімейного дозвілля, 2016. 444с. – 104,00.

Кінець зміни, кінець надії, або Чи вдалося Кінгу епічно завершити історію Білла Ходжеса? Нова і остання історія про пригоди колишнього копа у наявності. У справі «Ходжес VS «Мерседес-Кілер» роман «Кінець зміни» ставить усі крапки над «і». І якщо ви з якоїсь причини досі не долучилися до цієї трилогії,знайдить час Третя книга з трилогії про детектива Білла Ходжеса (перша частина "Містер Мерседес", друга - "Що впало, те пропало"). Перший роман міні-серії «Містер Мерседес» наробив у літературних колах США багато галасу. Написане отримало престижну премію імені Едгара По. Через два роки після того, як перший роман трилогії з’явився на полицях книгарень, ми нарешті можем дізнатися, хто переміг у битві колишнього полісмена Керміта Вільяма Ходжеса і жорстокого, холоднокровного вбивці-маніяка Брейді Хартсфілда, відомого під прізвиськом «Мерседес-Кілер».

 

Кінг, С. Ярмарок нічних жахіть :збірка оповідань / С.Кінг ; ,пер.з англ. – 108,00.

Нова збірка Стівена Кінга містить 20 оповідань, написаних за останні роки. Над перекладами працювали фахівці, які знають і люблять творчість автора. Захопливі, моторошні й абсолютно переконливі розповіді стануть кращим подарунком усім прихильникам його творчості. Дуже суперечливий збірник, в якому зустрічаються як вдалі розповіді, так і прохідні твори. Незважаючи на назву в ньому зустрічаються не тільки жахи, але і прості реалістичні розповіді, а також вірші, що зачіпають тему смерті. Стівен Кінг спробував надати цілісності книзі, написавши введення про те, що кожен шматочок його творчості - це товар у якоїсь чарівної крамниці і, ніби як, саме з обігу творця до покупця виникли авторські вступу про своє натхнення перед кожною розповіддю.

Оповідання п’яти уже відомих читачам українських авторів, написані ними в різні роки, не поєднані спільною темою. Вони показують багатогранність нашого життя, а також багатогранність таланту авторів збірки. В оповіданнях є радість і сум, іронія і жарт, кохання і непрості життєві ситуації, є чоловіки, жінки, діти, тварини, фантазії автора, вигадані істоти, проза життя і високі переживання. В них багато людської мудрості, ненав’язливої і ліричної. Але немає безвиході, навіть коли сльози навертаються на очі.

Ця збірка — про наше життя, яке триває і дуже залежить від нашого з вами ставлення до світу, до людей, до самих себе. Для широкого кола читачів. Редакція Міли Іванцової Книга перша «П’ЯТЬ ЗІРОК» - це серія збірок «малої прози», що складаються з оповідань п’яти вже відомих українській читацькій аудиторії і шанованих нею авторів. Кожна книга – це можливість для читача побачити і відчути навколишній світ через призму його сприйняття п’ятьма людьми різного віку, статі, життєвого досвіду, знову зустрітися з улюбленими авторами чи відкрити для себе нових. Формат збірки не обмежує авторів однією визначеною темою, важливим є світогляд та майстерність яскравих і талановитих особистостей. Таким чином ми пропонуємо своєрідний калейдоскоп від Майстрів Пера, чиї око і душа небайдуже і позитивно сприймають наше буття. Рекомендовано для широкої читацької аудиторії.

Тібора Роде називають німецьким Деном Брауном.Його роман також стосується шедевра Леонардо да Вінчі.

Якщо вам цікаво розплутувати жахливі таємниці про злого могутнього генія, викрадання людей, спотворювання учасниць конкурсу краси, знищення відомих витворів мистецтва, загадковий комп'юторний вірус– тоді читання книги «Вірус «Мона Ліза» здатне стати захопливим. Про що ж Роде написав книгу? Це книга, з неймовірним сюжетом по якому вже можна знімати фільм. Викрадені учасниці конкурсу краси. Зруйнована фреска «Таємна вечеря» в Мілані. В інтернеті поширюється вірус, що знищує красиві фото і відео ... У вир подій виявляється втягнута Хелен Морган. Її дочка зникла, а в кімнаті дівчини знайдена карта Мадрида, де відзначений музей Прадо. Хелен відправляється туди, але виявляється, що це пастка ...

Книга приголомшлива !!! Читається легко, я просто відірватися не могла! Начебто проблема в творі порушена досить серйозна (розумово відсталий дорослий чоловік розповідає про своє життя), а написана як один великий анекдот. Дивно те, що при своїй так сказати ущемлення головний герой був багато в чому неймовірно обдарованим. Книга являє собою погляд «дитини» на все, що діється навколо. І цей дивак - Форрест Гамп - дивується: чому політики розв'язують безглузді війни, навіщо молодь спивається, колеться, чому білі і чорні ненавидять один одного ?Це своєрідне повчання що потрібно, перш за все, бути ЛЮДЬМИ. А ще, "Форрест Гамп" - це, по суті, американська історія другої половини 20 століття, прожите одним-єдиним людиною: тут і В'єтнам, і хіпі, і особисті трагедії ... Не дивлячись на це, тут є ті самі вічні цінності про борг, дружбу, кохання і взаємовиручку. Ітак потрібна нам ця сама ідея про те, що той, хто від нас відрізняється, необов'язково гірше нас. Просто він інший. І інакше бачить світ. І різниця лише в сприйнятті нами цих особливих людей і навпаки, тільки душі то у них з більш приємного матеріалу, ніж у нас.

 

Львів.Смаколики.Різдво: Збірка / укл./передм.Н.Нікалео. – Харків : Клубсімейного дозвілля, 2016. – 256с. – 77,00.

У кожній із цих історій – народження… Нового почуття, нової надії, нового змісту, нових спогадів… У святковій різдвяній колотнечі на площі Ринок вони можуть раптово опинитися поряд з вами – герої цих оповідань, що кохали, страждали, раділи. Це наче уривки сповіді, випадково підслуханої у затишній кав’ярні за філіжанкою духмяної кави та теплим марципаном… Наче святковий львівський пляцок, де яскравими начинками, з любов’ю зібраними добрими чарівницями-господинями, українськими письменницями Вікторією Гранецькою, Дарою Корній, Тетяною Белімовою, Нікою Нікалео та іншими, стануть надія, романтика, вірність та віра в народження нового життя.іще одна історія…

 

 

Читаємо в оригіналі: книги англійською мовою.

 

 

Wilde O. The Picture of Dorian Grey / O.Wilde. – К : КМ-Букс, 2016. – 252с. – 66,00.

 

 

 

  Doyle A. C. The lost word / A.C.Doyle. – К : КМ-Букс, 2016. – 245с. – 66,00.

 

 

 

 

Дочинець, М. Карби і скарби:Посвіт карпатського світу / М.Дочинець. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2016. – 62,00. – 62,00

«Це книга про тих, котрі живучи на вершинах, шукають верховини духу і стережуть правду первовіку. Їх мудрість, мужність і вірність собі та Богові неоціненний скарб досвіду і живильна сила для нашої душі.»Мирослав Дочинець Твори Мирослава Дочинця знають і люблять по всьому світу! На сторінках своїх книжок він шукає відповіді на одвічні питання, що близькі кожному: хто ми, для чого прийшли в цей світ, куди йдемо. Ви доторкнетеся до споконвічної мудрості українського народу, яку зберігають Карпатські гори, віднайдете ту одвічну гармонію, що є основою нашого існування на землі. Ця книга — неспішна дружня оповідь про відчуте й спостережене, пережите й побачене. Мозаїка образів підкуповує своєю щирістю, простотою й мудрістю, захоплює й не відпускає, навіть коли перегорнена остання сторінка.

 

 

Корній, Д. Зворотній бік сутіні:Роман / Д.Корній. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2016. – 288с. – 55,00.

Зі слів Дари Корній: “Коли написала і видала перші дві частини «Зворотній бік світла» і «Зворотній бік темряви», то два роки не могла писати,а потім мені снились мої герої і я знову не втрималась “ Навіщо світло, якщо немає темряви? Все має зворотний бік, який надає всьому сущому сенс. Серія фентезі “Зворотний бік” Дари Корній дає нам змогу роздивитися всесвіт з усіх сторін. Щойно Мальва Задорожна дізналася, що одна із безсмертних, дівчина виявилася вплутаною в споконвічну боротьбу Світла й Темряви, а також у сімейні чвари слов’янських богів, добре знаних нам із міфів та казок.

 

 

 

Корній, Д. Зворотній бік світів: Роман / Д.Корній. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2016. – 288с. – 64,00.

Новинка з циклу «Зворотний бік» ,довгоочікуване продовження пригод Мальви Задорожної А що як у нашому безмежному всесвіті є безліч світів? А що як ними правлять багато богів, як от Сварог, Перун, Чорнобог, Велес? Світи на межі зникнення та загибелі.

 

 

 

 

 

Клер, К. Місто кісток:Роман / К.Клер ; ,пер.з англ.Н.Хаєцької. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2014. – 400с. – 105,00.

НА ЗМІНУ УЛЮБЛЕНІЙ СВІТОМ "СУТІНКОВІЙ САЗІ" -” МІСТО КІСТОК" У своїй книзі письменниця Кассандра Клер, описала ,що наш світ переплітається зі світом тіней, зі світом демонів, які пронизують наш простір і загрожують людям — демони постійно перебувають серед нас! Саме з такими злими істотами і покликані боротися Сутінкові Мисливці. Але і цим земним захисникам потрібна допомога, а Клер — ключ до розгадки таїнства. Вона обрана. Молода дівчина на ім'я Клері несподівано для себе починає бачити вампірів та тіньоловів, за нею полюють демони, сусідка виявляється відьмою, а той, кого вона називала батьком – перевертнем. Клері розуміє, що все її дитинство було вигадкою, а правди мати розповісти не встигла і зникла. В таких умовах у дівчини починають проявлятись надзвичайні здібності. Добре, що в такий складний час у героїні знаходиться захисник – мужній, сильний, сміливий, обізнаний і, звичайно, гарний тіньолов на ім'я Джейс.

 

Риггз, Р. Дом странных детей. Кн.1 / Р.Риггз. – Х : Клуб семейного досуга, 2016. – 430с. 

Будинок дивних дітей »- дебютний роман американського письменника Ренсома Ріггза, опублікований в 2012 році і потрапив згодом до списку бестселерів за версією The New York Times У 2014 році Риггз написав продовження - «Місто Порожніх», а в 2015 році «Бібліотека душ». У 2016 році на екрани вийшов однойменний фільм, режисером якого став Тім Бертон Містика, петлі часу, унікальні здібності. Ласкаво просимо в будинок дивних дітей. Вас чекає неймовірна пригода на далекому британському острові, в дали від цивілізації. З самого початку ми знайомимося з підлітком Джейкобом і його дідусем, який любить розповідати хлопчикові дивні історії про своє дитинство. Хлопчик беззастережно вірить, але чим старше він стає, тим більшого сумніву піддає правдивість розказаного. Ну хто в здоровому глузді повірить в реальність існування літаючої дівчинки або хлопчика-невидимки? А якщо з віком дід починає говорити не тільки про своїх друзів, але і про монстрів, які полюють на нього? Та ще й до того ж збирає власну колекцію зброї? Взагалі з'являється привід засумніватися.

 

Риггз, Р. Побег из ДОМА СТРАННЫХ ДЕТЕЙ. Кн.2 / Р.Риггз. – Х : Клуб семейного досуга, 2016. – 459с. – (Город пустых).

Подовження роману "Будинок дивних дітей" Ренс Риггз почав з подій, на яких читачі розлучилися з героями в кінці першої частини. Джейкоб Портман зі своїми новими друзями відправляються в повне небезпеки подорож.

 

 

 

 

 

 

 

Риггз, Р. Библиотека душ. Нет выхода из дома странных детей . Кн.3 / Р.Риггз. – Х : Клуб семейного досуга, 2016. – 470с

Століттями в трущобах Диявольського Акра зберігалася Бібліотека Душ великих дивних. Той, хто заволодіє нею, знайде небачену силу. Але відшукати її може тільки бібліотекар ...

 

 

 

 

 

 

Кокотюха А. Чужые скелеты :Роман / КокотюхаА. – Харків : Книжн. клуб семейного досуга, 2016. – 252с.

Андрій Кокотюха -- відомий письменник, сценарист, журналіст, майстер детективного жанру. Він засновник премії "Золотий пістоль" за кращий детективний роман. Кількість літературних нагород вражає -- головні премії конкурсу "Коронація слова" Андрій Кокотюха отримував вже п'ять разів. Тільки почніть читати... Переїзд до рідного Жашковамав стати для успішного хірурга Антона Сахновського початком нового життя. Тут він міг прийти до тями після галасливого Києва і нарешті розпочати приватну практику. Якби... не труп у будинку.

 

 

 

Рот, В. Дивергент. Нескорена: роман / В.Рот. – К : Компанія ОСМА, 2015. – 382с.

Три дебютні романи (трилогія) американки Вероніки Рот під спільною назвою «Дивергент» («Нескорена», «Бунтівниця» й «Віддана») є черговим антиутопічним пророцтвом.У перших двох романах «Дивергента» розповідається про те, що у далекому майбутньому на руїнах колишнього Чикаго, в якому люди, намагаючись побороти хиби, що призвели їх до межі загибелі, утворили п’ять фракцій — своєрідних закритих каст: Правдолюбство, Альтруїзм, Безстрашність, Товариськість та Ерудицію. Кожна фракція виконує свою функцію в суспільстві, і всім її членам властивий загальний набір рис характеру. Є також Ізгої — ті, хто не підійшов до жодної фракції чи з тих чи інших причин вибув з однієї з них. Головні герої відважні й хоробрі, але вони не позбавлені людських почуттів. Їхня доля — рятувати залишки цього світу.

Вибухи, перестрілки, дівоча безстрашність. Зрозумілі, влучно й просто описані епізоди.

Подекуди оповідь дещо сентиментальна, з романтичними та зворушливими епізодами. І це й не дивно, якщо врахувати те, що книгу писала жінка.

За трилогією у США зняли повнометражні фільми.

 

 

 

Рот, В. Інсургент. Бунтівниця: роман / В.Рот. – К : Видавнича група КМ-БУКС, 2016. – 382с.

 

 

 

 

 

 

 

 

Рот, В. Віддана. Кн.3 / В.Рот. – К : Видавнича група КМ-Букс, 2016. – 382с. – (Дивергент).