Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391279


"Країнами закону, права, моралі": правова подорож

«Порушувати закон – це все одно,
що рубати сук, на якому сидимо»

  В.О. Сухомлинський

 

10 грудня Всесвітній день захисту прав людини.

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини. У цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший універсальний міжнародний акт з прав людини.
Метою проголошення цього дня є привернення уваги  людей у всьому світі до Загальної декларації прав людини, як до загального ідеалу для всіх людей і народів.

 Загальна декларація прав людини включає в себе широкий перелік політичних, громадянських, соціальних, культурних та економічних прав.

Вона внесена до Книги рекордів Гіннесса як документ, перекладений на понад 400 мов і діалектів, що свідчить про її універсальний характер і масштаби її поширення.

8 грудня учні вищого професійного училища № 15 взяли участь в правовій подорожі «Країнами закону, права, моралі».

Під час заходу учасники зупинялися на трьох зупинках:

1-ша зупинка: правознавчий калейдоскоп «Закон і молодь»
2-га зупинка: правова ситуативна гра «Людина в світі права»
3-тя зупинка: народний золотослів «Де закони виповняють, там усі праві бувають»

Неабияку зацікавленість у молоді викликало завдання, яке вони отримали на другій зупинці. Учасникам були запропоновані різноманітні ситуації, серед яких як проступки, так і злочини. Присутні впорались з завданням і впевнено, майже без помилок, розподілили правопорушення на провини, за які настає адміністративна відповідальність, і розпізнали злочини, наслідком яких стане кримінальна відповідальність навіть для підлітків.
Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час заходу, змусили учнів замислитись над необхідністю знати свої права та обов’язки, та вміти їх застосовувати.