Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391613


"ПО КНИЖКОВИМ СТОРІНКАМ - ВСЕ ПРО ТВАРИН": виставка (4 жовтня - Всесвітній день тварин)

 

 

 

Виставка діє 1.10.- 13.10.2016



4 жовтня  відзначається Всесвітній день тварин.

Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу.

Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами.

 

Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. Жорстокість — поняття моральне і правове — останнім часом привертає увагу не тільки правоохоронців, а й психологів. Ница духом, інтелектуально слабка людина в дитинстві самостверджується, знущаючись над тваринами.

Поступово вона стає байдужою до чужого болю, безжалісною до чужих страждань. Більшість правопорушників починали свій злочинний шлях з вбивства тварин. Тому, дуже важливо з дитинства плекати любов до тварин, повагу до іншого життя. Людина відповідає за приручених тварин. Кожна покинута тварина на совісті свого господаря.

Жорстокість до тварин в дитинстві може перерости у жорстокість до людей.Любові, співчуттю, милосердю людина  навчаєтья з дитинства. З любов'ю до тварин в її душу приходить повага до іншого життя, неприйняття насильства. Хіба мають ціну вірність і любов, золоте собаче серце і справжня відданість до останньої краплини крові? Ніколи не кидайте на життєвій дорозі своїх друзів і пам’ятайте: ми назавжди відповідаємо за тих, кого приручили !

Подивитися і оцінити виставку  запрошуємо  до  відділу абонемента !

Всі розділи виставки розкривають різноманітність  представленої літератури про  життя тварин.

Перший розділ  має назву : «Друзі, які ніколи не  зрадять», другий  під назвою «Викрадачі наших сердець» та третій – « Пізнати і полюбити »

Цікаві книги чекають на Вас :

 

 

Грінченко Б.Розум  та почування  у живої тварі. – К.: Богдана, 2006 . -88 с.

У невеликих оповіданнях, що увійшли до цієї книги, розповідається про звички багатьох тварин, що населяють нашу планету.

Розрахована на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.


 

 

Даррел Дж.Моя сім‘я  та інші звірі : Повість : Для серед. шк.. віку . – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан , 2010 . – 240 с.

Книга "Моя сім'я та інші звірі" - це гумористична сага про дитинство майбутнього знаменитого зоолога і письменника на грецькому острові Корфу, де його екстравагантна сім'я провела п'ять років. Юний Джеральд Даррел робить перші відкриття в країні комах, постійно збільшуючи число домочадців. Він приймає у свою сім'ю черепашку Ахіллеса, голуба Квазімодо, Совеня Улісса і багатьох, багатьох інших забавних тварин, що призводить до великих і маленьких драм та веселих пригод.


 

 

Калашников В.І. Чудеса природи : тваринний світ . – Донецьк : Видавничо – книготорговий центр « Кредо»  , 2008 . – 48 с.

У книзі представлені кольорові ілюстрації представників флори і фауни на кожній сторінці. З їх допомогою живий і інформативний текст засвоюється краще, легко і з цікавістю. Видання спеціально розроблено для учнів молодшої та середньої школи і містить багато корисних і розвиваючих відомостей.