Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392138


«МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ:УКРАЇНСЬКИЙ ІСТОРИК ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗНАЧЕННЯ»: виставка-персоналія

 

"Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю,
народ — нацією, країна — державою."

Михайло Грушевський

 

Кожне покоління, кожна нація пишається своїми видатними людьми. Саме завдяки їм,висоті Їхніх звершень залишаються в історії народи,що цього гідні.

Видатні особистості  немов камертон свого часу: вони задають тональність життя суспільства,постійно підіймають планку суспільних діянь і прагнень.

 

Саме таким і лишився в нашій історії великий син України,історик і державотворець  Михайло Сергійович Грушевський. 29 вересня Україна святкує його 150-річчя.

Цій даті присвячена виставка-персоналія «МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ: УКРАЇНСЬКИЙ ІСТОРИК ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗНАЧЕННЯ», що експонується у відділі читального залу бібліотеки з 27.09 по 3.10.2016 року.

Видання, що представлені на ній,відтворюють постать Михайла Грушевського, як політичного і громадського діяча,знайомлять з важливими періодами його життя та внеском в історію української держави.

«Ніхто в даний момент не підходив більше для ролі національного вождя, як Грушевський, ніхто навіть і рівнятися не міг з ним щодо загально-признаного авторитету й тої поваги, якою оточувало його все українське громадянство»

Д. Дорошенко