Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392084


"Я ЖИВУ В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ": цикл заходів до Незалежності України

 

«Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина,
тихі зорі, ясні води – моя Україна»

В. Сосюра

 

Щороку, 24 серпня, наша країна з особливою гордістю святкує День незалежності України.

З нагоди великого національного свята нашої державності – 25-річчя Незалежності України - сектор соціокультурної діяльності організував і провів цикл заходів «Я живу у незалежній Україні».

 

 

17 серпня для вихованців лікувально-оздоровчого табору «Дружба» був проведений літературно-історичний вернісаж «Вітчизна свята, дорога Україна, для кожного з нас ти у світі єдина».

Захід пройшов під гаслом: «Немає на світі кращого неба, ніж небо України, немає кращої землі, ніж наша Україна!»

Хлопці і дівчата згадали культурно-історичну спадщину українського народу. А командне змагання виявило кращих знавців історії та літератури України.

Завершився захід аукціоном цікавих повідомлень «Українці, що удосконалили світ», під час якого згадали Тараса Шевченка, Григорія Сковороду, Михайла Грушевського, Олександра Довженка.



25 серпня в клубі дозвілля «Мушкетер» була проведена патріотична гра «Квітуча, славна Україна, ти наша ненька золота!».

Під час заходу діти більше дізналися про нашу Батьківщину: її мову, культуру та історію, занурились у світ звичаїв та традицій, краще зрозуміли значення державних і народних символів.

Надзвичайно цікаво пройшла гра, під час якої учасникам було запропоновано окреслити риси, властиві українцям.

Діти мали змогу у відкритий мікрофон висловити свої думки щодо патріотизму. Присутні міркували над питанням: «Хто такий патріот?».

Відповіді були різні, але всі зійшлися в одному, що вони люблять свій край, бо тут народилися, тут живуть їх батьки. У їх Батьківщини дивовижна природа і цікава історія. Діти впевнені, що у України щасливе майбутнє, бо в нас багато щирих, самовідданих, люблячих свій край людей – патріотів.