Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392018


"ТУТ ВСЕ СВЯЩЕННЕ, ВСЕ ТВОЄ, БО ЗВЕТЬСЯ ПРОСТО КРАЄМ РІДНИМ": краєзнавче турне

 

 «Забудеш рідний край-
твоє всохне коріння»

П. Тичина


Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої  Батьківщини – місця, де людина народилася.

5 серпня вихованців лікувально-оздоровчого табору «Дружба» запросили на краєзнавче турне   «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто краєм рідним».

 

 

Під час турне діти зупинялися на таких станціях:

1-ша станція: «Чернігів стародавній»
2-га станція: «Чернігів сучасний»
3-тя станція: «Видатні люди Чернігівщини»
4-та станція: «Святині Чернігівщини»
5-та станція: «Символіка Чернігівщини»

На першій станції діти згадали славетних пращурів Чернігова: князя Чорного та його чарівну доньку княжну Чорну, першого князя Чернігова – Мстислава Володимировича.

На другій станції хлопці і дівчата помилувались  сучасним Черніговом та дізналися , які міста близького та далекого зарубіжжя є побратимами нашого міста.

На третій станції учасники познайомились з діячами культури, життя яких було пов’язане з Чернігівщиною: Л. Глібовим, М. Коцюбинським, П. Тичиною, О. Довженко.

На четвертій станції діти відвідали духовні святині Чернігова: Спасо-Преображенський та Свято-Троїцький собори, Єлецький монастир, церкву святої Катерини. Надзвичайно зацікавила дітей подорож до Антонієвих печер, під час якої діти довідались про житіє самого засновника печер – Антонія Печерського.

На п’ятій станції діти познайомились з символікою Чернігівщини – гербом і прапором, які засвідчують історичні, культурні та інші традиції нашої області.

Наприкінці заходу дітям запропонували взяти участь у хвилинці спілкування «Моє бачення рідного краю». Діти висловили бажання жити на рідній землі у мирі, злагоді та благополуччі.