Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391113


"ЄВРОПА БАГАТОЛИКА, ЄДИНА, БЛИЗЬКА, ВЕЛИКА": цикл заходів до Дня Європи

«Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку»

Фужере де Монброн

У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні щорічно відзначається День Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

До цієї дати працівники обласної бібліотеки для юнацтва організували і провели цикл заходів «Європа багатолика, єдина, близька, велика».

 


Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомити з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи 16 травня у читальній залі бібліотеки відкрилась інтерактивна тематична поличка «Цікаві факти про Європу». Представлені на ній книги та періодичні видання не тільки запрошують у віртуальну подорож, а й пропонують перевірити свої знання про країни Європейського континенту.


 

17 травня в вищому професійному училищі № 15 був проведений вечір дружби «Відкрий Європу для себе».

Під час заходу учні здійснили віртуальну екскурсію по Європі - відвідали Данію, Італію, Францію та ознайомились з культурою, звичаями та традиціями цих країн.

Перевірити свої знання, ерудицію, кмітливість хлопці мали змогу під час пізнавальної гри «Крок до Європи».

Присутні взяли участь в музичному екскурсі «Історія Євробачення»: згадали українських співачок-переможниць пісенного конкурсу Руслану та Джамалу.

Наприкінці заходу учні поміркували, який внесок вони можуть зробити у розвиток нашої держави, щоб піднести її до рівня найрозвиненіших країн Європи.

18 травня бібліотека завітала до вихованців оздоровчого санаторію «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ». Бібліотекар читального залу Сухомлин С.М. запропонувала захоплюючу подорож по столицям Європи, прийнявши участь у євро-вікторині «Європейські столиці».

А щоб щось залишилось на пам’ять про нашу зустріч, бібліотекар та керівник творчої майстерні Гасанова О.І. запропонувала створити власноруч різнокольорові та по справжньому святкові браслети .

 

На сучасному етапі велика увага приділяється культурному життю країн Європи.

 

Тому 19 травня працівники бібліотеки долучились до заходу, присвяченому Дню Європи, що відбувся в клубі дозвілля «Мушкетер» і запросили дітей на заочну подорож по музеям Європи «Музеї – обереги вічності».

Під час заходу діти довідались про найцікавіші музеї Європи: Лувр у Франції, Прадо в Іспанії, Британський музей в Лондоні.