Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391083


БІБЛІОТЕРАПІЯ: ЛІКУЄМО ГІПЕРТОНІЮ!

 

 

У світі набуває популярності новий вид терапії. Депресію, стрес, страх перед змінами й десятки інших психічних розладів лікують за допомогою ретельно дібраних художніх творів. Новий вид нетрадиційної медицини отримав назву «Бібліотерапія».

Переглядаючи алфавітний перелік поширених «недуг», представлений у книжці Елли Бертуд і Сьюзен Елдеркін «Лікування романами: літературні ліки від А до Я» ми звернули увагу на гіпертонію, дуже поширену у наш час хворобу.

 

Серед рекомендованих універсальних книжок у цьому розділі ми зупинилися на романі  англійської письменниці Шарлотти Бронте «Містечко». Це останній, наймасштабніший роман авторки відомої «Джейн Ейр», де вона продовжує відстоювати свою думку про те, що жінка не повинна бути зведена тільки до заміжжя і сімейного життя, вона може присвятити себе якійсь важливій справі, служити своєму покликанню. В умовах вікторіанської Англії це був відкритий виклик  буржуазної моралі.

Чи допомагає текст цього роману при гіпертонії чи ні, ми не можемо сказати точно, але одно можна наголосити, що роман Ш. Бронте «Містечко» вартий того, щоб його прочитати.  Пройшли роки,  можливо зараз ідея жіночої рівноправності в суспільстві може здатися не актуальної, але це лише на перший погляд. Важко уявити як це сприймалося тоді в 19 столітті, недарма цей роман вважався сучасниками найскандальнішим твором Шарлотти Бронте.

 Прочитайте. Бібліотека рекомендує!