Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391547


В ГОСТЯХ У БІБЛІОТЕКИ

 

Виховання дітей справа нелегка і дуже відповідальна. На допомогу батькам і вихователям тут приходять книги.  Позитивний вплив читання на розвиток дитини, її пам’ять, уяву вже давно доведено світовими вченими. Відкритим залишається питання, як привчити дитину до читання?

Тут у кожного свій підхід. Класовод 4-В класу  школи № 29 Стоцька Оксана Анатоліївна своїх вихованців не лише навчила читати, а й щодня прививає любов до книги, до українського слова. Разом з дітьми вони завітали на гостину до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

 

У книгозбірні діти помилувалися пам’яткою архітектури 19 століття, побували у всіх відділах бібліотеки.  Бібліотекар показала дітям,  якою пошуковою системою користувалися їх батьки , коли не було Інтернету та Google. Так, ви правильно здогадались, мова йде про каталог. І, звичайно ж, познайомилися з найцікавішими книгами бібліотеки.

Діти спробували почитати старослов’янською мовою найбільшу з книжок, одну з найвидатніших пам'яток старослов'янського письменства в давньоруській редакції -  Остромирове Євангеліє, погортали «захалявну» книжечку Т.Шевченка. Мандрували чарівними світами сучасних українських письменників: М. Рутківського, Зірки Мензатюк, Галини Пагутяк та ін.. Демонстрували свої знання рідної мови та літератури у грі «Лінгвістичний волейбол».

На згадку про бібліотеку учні виготовили книжечки-закладки під керівництвом майстрині Оксани Гасанової. Це така маленька книжечка куди бібліотекар запропонувала дітям   записувати власні вірші, думки, свої історії.  Ідея дітям сподобалась, а розмова про книги і атмосфера бібліотеки надихнули на творчість. Ось запис на першій сторіночці книжечки Данііла Биковця:

 

«Більш не буду в «Дотку» катати
Краще я буду вірші писати!»

 

Ось вам і позитивний вплив книг на формування особистості.